Als je voor Rijschool Blue Orange kiest, ben je verzekerd van een kwalitatief goede rijopleiding. Je wordt opgeleid door gemotiveerde en bekwame instructeurs. De uitstraling van de rijschool staat hoog in het vaandel en daarom wordt er rijles gegeven in kwalitatieve leswagens. Je krijgt rijles in Amersfoort en omstreken.

Rijles

Wanneer je besluit met autorijles te beginnen, kan je je aanmelden voor de gratis proefles. De instructeur staat op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Vanaf daar begint je rijles. In deze les maak je kennis met je instructeur en bespreek je je wensen en mogelijkheden. Ook kun je alvast een beetje wennen aan de auto. Wanneer je besluit je rijopleiding te volgen bij Rijschool Blue Orange ontvang je een lesovereenkomst. Hierop worden de wensen en de mogelijkheden voor wat betreft het lessen maar ook de manier van betalen genoteerd. De rijopleiding wordt verzorgd door een vaste instructeur. In overleg met de instructeur bepaal je hoe vaak je rijles wilt nemen. Een rijles duurt 60 minuten. Je kunt ook meerdere lessen aan elkaar koppelen. Indien de planning het toelaat, is het mogelijk om een versnelde rijopleiding van circa 8 weken te volgen. Ook bestaat de mogelijkheid om een spoedcursus te volgen die is er in 2 varianten: de 6 daagse en de 12 daagse cursus. Bij Rijschool Blue Orange is het mogelijk om ook ’s avonds en op zaterdag te rijden, zonder meerprijs.

Lesmethode

De ‘Rijprocedure B’ (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het “nieuwe rijden”. Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek. Hierbij gebruikt de instructeur als een hulpmiddel instructiekaart. Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manouvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.Na tweederde van de rijopleiding kun je een Tussen Tijdse Toets (TTT) bij het Centraal Bureau Rijvaardigheisbewijzen (CBR) afleggen. In de TTT worden de vorderingen beoordeeld door een examinator van het CBR. Over de TTT lees je meer in de rubriek Tussen Tijdse Toets.